Σελίδες

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

London

Από τον Αύγουστο που ήρθα στην Αγγλία για μόνιμα μέχρι και την περασμένη Κυριακή, δεν είχα αξιωθεί να πάω στο Λονδίνο. Η μόνη μου επαφή με την πρωτεύουσα της Αγγλίας ήταν με το αεροδρόμιο του Heathrow και με το μετρό (underground, tube πείτε το όπως θέλετε).

Την Κυριακή λοιπόν και μετά από ενδελεχή Ελληνικότατο σχεδιασμό (την τελευταία στιγμή), πήραμε το τρένο και πήγαμε Λονδίνο. Οι φίλοι μου είχαν ξαναπάει πολλές φορές μιας και μένουν εδώ χρόνια οπότε είχαν την αποστολή να ξεναγήσουν τον τουρίστα (εμένα).  

Το Λονδίνο, είναι από τις πιο ωραίες πόλεις που έχω δει (δεν είναι Παρίσι βέβαια) και σε καμία περίπτωση δεν σου φτάνει μια μέρα για να το γυρίσεις ή έστω να πας στα πιο γνωστά μέρη. Βρετανικό μουσείο, Big Ben, μουσείο της Madame Tussauds (Προφέρεται Τισό, μανταμίτσα), Covent garden, Tower Bridge, Buckingham Palace (δεν ξέρω αν μπορείς να πας για ξενάγηση), Greenwich royal observatory, Cutty Sark και πόσα άλλα που ξεχνάω τώρα να αναφέρω, θέλουν 3 μέρες άνετα. Αν και το μετρό (όταν δουλεύει σωστά) καλύπτει όλο το Λονδίνο οι αποστάσεις δεν είναι Πατήσια-Συνταγμα-Πλάκα (Λευκός Πύργος-Καλαμαριά για τους φίλους τους Θεσσαλονικείς). 
Επίσης πρέπει να είσαι και λίγο κωλόφαρδος με τον καιρό ώστε να μην βρέχει (εγώ ήμουν). 

Πρωτότυπη φωτογραφία, δεν την έχει τραβήξει κανείς ποτέ πριν από εμένα
Το Λονδινο λοιπόν έχει υπερβολικά πολλά μέρη να κάτσεις για καφέ (πονεμένη ιστορία, βλέπετε παλαιότερες αναρτήσεις), μπύρα(-ες) και φαγητό. Μιας και φτάσαμε σχετικά νωρίς φάγαμε english breakfast στον Τάμεση σε ένα Γαλλικό καφέ κοντά στο tower bridge. Αν εξαιρέσεις την ξυνή γαλλίδα σερβιτόρα που μάλλον πέρναγε κλιμακτήριο στα 27 της, το φαγητό ήταν απίστευτο και μετά από 4 μήνες ήπια καφέ της προκοπής.
Tower Bridge
H Τower Bridge είναι μια πολύ εντυπωσιακή γέφυρα. Στον Τάμεση υπάρχουν μικρά πλοία που κάνουν μίνι κρουαζιέρες καθώς και το HMS Belfast που είναι πλωτό μουσείο όπως τα δικά μας Θ/Κ Αβέρωφ και Α/Τ Βέλος. Σαν καλός πρώην ναύτης, ήθελα να ανέβω αλλά οι £15 λίρες είσοδος ήταν πολές κατά την άποψή μου και δεν ήθελα να υποχρεώσω την παρέα μου να ανέβει και να πληρώσουν εισητήριο μιας και δεν τους ενδιέφερε και τόσο.
HMS Belfast 
 Μετά το πρωινό λοιπόν έπρεπε να δω το Big Ben. Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα πιο ψηλό σαν κτήριο, αλλά και πάλι είναι πολύ επιβλητικό.

Big Ben
Μετά το Γαλλικό καφέ, πήγαμε σε ένα Ιταλικό Καφέ-Εστιατόριο απέναντι από το σταθμό Charring cross. Αν και δεν πεινάγαμε η θέα των πρισμένων Καλτσόνε μας άνοιξε την όρεξη. Το σχέδιο ήταν να πάμε κάπου για μια μπύρα και να πάμε μετά στο Hard Rock cafe για burger. Μας συστήσανε μια Αυστραλέζικη pub κοντά από εκεί που ήμασταν, την Walkabout. (Όπως καταλάβατε 5 Έλληνες πήγαν στο Λονδίνο και έκατσαν σε ένα Ιταλικό, ένα Γαλλικό και ένα Αυστραλέζικο μαγαζί.)
 Το κοντά βέβαια είναι σχετικό οπότε πήραμε μετρό και πάλι μέχρι το Temple. Η Walkabout λοιπόν δεν είναι μοναδική στο Λονδίνο μιας και με το ίδιο όνομα έχουν ανοίξει πολλές pub στο νησί και όχι τυχαία μιας και είναι αλυσίδα. Η pub είναι η χαρά του ποδοσφαιρόφιλου μιας και είναι γεμάτη τηλεοράσεις (και μια γιγαντοοθόνη)  που δείχνουν ποδόσφαιρο-ποδόσφαιρο και αμερικάνικο ποδόσφαιρο.

Αν και δεν είχαμε σκοπό να φάμε εκεί, το burger από Κανγουρό ήταν αρκετά δελεαστικό και δεν αντισταθίκαμε.


Kangaroo burger+Fosters=Βάλε την υγιεινή διατροφή στον κώλο σου

Πολύ ωραίο το κανγκουρό, κρίμα που δεν έχουμε στην Ελλάδα να εκτρέφουμε.

Μετά ήταν καιρός για περισσότερη μπύρα οπότε πήγαμε στο OXO Tower (προφέρεται Όξω όπως το Όξω πούστη). Το bar έχει απίστευτη θέα, αλλά είναι για να ησυχάσεις και να πεις 2-3 κουβέντες παρά να διασκεδάσεις. Επίσης από τιμές ήταν φαρμακείο. Δεν βρήκαμε να κάτσουμε και έτσι πήγαμε στο Doggett's Coat and Badge. Μια πολύ ωραία pub με καλή ποικιλία σε μπύρες και θέα στο ποτάμι. 

Μετά ήταν η ώρα να φύγουμε οπότε πίσω στο London Liverpool Street για το βραδινό τραίνο για Colchester. 
Σαν το σταθμό Λαρίσης
Από αριστερά προς δεξιά διαβάζουμε:
Λιανοκλάδι-Δομοκός-Θήβα
Το Λονδίνο είναι ακριβό σαν πόλη, αλλά θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα καταφέρω να μετακομίσω εκεί. Το σίγουρο είναι ότι θα ξαναπάω ώστε να επισκεφτώ όλα τα must see μέρη.

1 σχόλιο: