Σελίδες

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Commuting part 2

Στο προηγούμενο άρθρο ( Commuting ) έκανα μια σύντομη αναφορά στα Μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και στα ΙΧ στην Αγγλία. Ξέχασα να αναφερθώ στο Ταξί, στο ποδήλατο και στη μηχανή.

Ταξί:
Όπως και στην Ελλάδα υπάρχουν τα ταξί και τα ραδιοταξί. Ανάλογα την περίπτωση συμφέρει είτε το ένα είτε το άλλο. Το ραδιοταξί για παράδειγμα έχει στάνταρ χρέωση για τη διαδρομή που θα κάνει οπότε αν είναι να κάνεις στάσεις για να αφήσεις κόσμο σε συμφέρει. Από την άλλη το απλό ταξί βολεύει αν έχεις να κάνεις μια απλή διαδρομή. Το ότι είναι πανάκριβα δεν σας το είπα γιατί εννοείται. Αν είναι να μοιραστείς τη διαδρομή (και το κόστος) με φίλους όμως αξίζει. Επίσης αυτό που δεν σας είπα είναι ότι στα ταξί ντρέπεσαι να μπεις μέσα. Είναι πεντακάθαρα και καλοσυντηρημένα, καμία σχέση με τον Ελληνάρα ταξιτζή που το έχει προλάβει να το κάνει κάρο ακόμα δεν το πήρε.

Ποδήλατο:
Αξίζει 100% Υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, υπάρχουν διαδρομές αποκλειστικά για ποδήλατο και περπάτημα, οι οδηγοί είναι αρκετά προσεκτικοί. Αλλά πρέπει και εσείς να φοράτε κράνος, φωσφορίζον γιλέκο και για το βράδυ φώτα στο ποδήλατο. Το χειμώνα τα πράγματα ζορίζουν λόγω κρύου και βροχής, αλλά υπάρχουν αδιάβροχα για όλα τα μέρη του σώματος που σε κρατάνε ζεστό και στεγνό (τουλάχιστον έτσι λένε). Πάντως για όταν ο καιρός είναι καλός το συνιστώ.

Μηχανή:
Δεν είναι τόσο αγαπημένο μέσο μεταφοράς εδώ στην Αγγλία, κυρίως γιατί ο κόσμος προτιμάει το αυτοκίνητο για μέσο ατομικής μεταφοράς. Αυτό έχει να κάνει με τον καιρό μιας και όταν χιονίζει και οι δρόμοι είναι παγωμένοι είσαι τουλάχιστον ψυχάκιας αν πάρεις μηχανή να πας στη δουλειά ή βόλτα.  Ακόμα και μια καλή βροχή να πιάσει η μηχανή δεν παλεύεται.

Bonus
Eurostar
Το Eurostar είναι το τραίνο που συνδέει το Λονδίνο με το Παρίσι. Οι τιμές του είναι λίγο τσιμπημένες αλλά αν κλείσετε εισιτήρια πιο νωρίς τότε θα πετύχετε καλές προσφορές. Τώρα το γιατί να προτιμήσει κανείς το eurostar αντί το αεροπλάνο θα μου πείτε. Γιατί είναι στη μισή τιμή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου