Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

2 Μήνες απραξία.

Κοντεύουν 2 μήνες από την τελευταία μου ανάρτηση. Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έλαβαν χώρα αλλά ας επικεντρωθούμε στα βασικά.
Έβαλα Sky Fibre και πραγματικά είδα τεράστια διαφορά σε σχέση με πριν. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Γενικά όμως πιστεύω ότι στην Ελλάδα, τουλάχιστον στα αστικά κέντρα αλλά και στις Κυκλάδες όπου έχω εμπειρία οι ταχύτητες είναι καλύτερες. Για παράδειγμα πλήρωνα στον ΟΤΕ 26 ευρώ το μήνα για απεριόριστα αστικά, 60 λεπτά προς κινητά και internet έως 24mbps (έπιανα 18). Πολύ καλά για Κυκλάδες. Στην Αθήνα έδινα 24 το μήνα για τα ίδια στη Forthnet (έπιανα μέχρι 16mbps).
Με τα ίδια λεφτά στην Αγγλία παίρνεις internet μέχρι 16mbps και τηλέφωνο (χωρίς δωρεάν κλήσεις). Αν θέλεις σοβαρές ταχύτητες πρέπει να βάλεις fibre που σου δίνει (ανάλογα αν υπάρχει διαθέσιμο) 38 ή 72 mbps (ανάλογα το πακέτο). Πιο πολλά λεφτά αλλά αξίζει.
Έως 16Μbps Γελάει ο κόσμος

38Μbps και πιάνω 37.90 . Αίσχος!
Προσοχή όταν αγοράζετε πακέτο Internet καθώς υπάρχουν ΑΚΟΜΑ πακέτα με ογκοχρέωση στην Αγγλία.

Είχα την πρώτη μου επαφή με Black Friday. Πέρυσι το έχασα λόγω άγνοιας, φέτος τσίμπησα από το Amazon έναν SSD δίσκο για τον υπολογιστή. Είναι σαν να του έκανα ολική αναβάθμιση.

Πλέον φοράω γυαλιά
Ασχολίαστο
Επίσης είχα και την πρώτη μου γνωριμία με την κακή πλευρά του NHS. Μεγάλη ιστορία απλά επιγραμματικά να αναφέρω ότι κατάλαβαν τι έχω όταν πήγα στο GP (για τρίτη φορά) με πρησμένο λαιμό. Τις τελευταίες δύο βδομάδες λοιπόν τις έβγαλα στο κρεββάτι. Ήταν ίσως η χειρότερη περίοδος μιας και οι γιορτές είναι κοντά οπότε οι περισσότεροι έχουν φύγει ή φεύγουν για γιορτές, όσοι έχουν μείνει ασχολούνται με ψώνια και κανονίζουν τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια, η κοπελιά επίσης έφυγε, οπότε ο χρόνος μου έπρεπε να γεμίζει κάπως. Ευτυχώς η κοπέλα μου όσο ήταν εδώ πριν φύγει με φρόντιζε, και τα φιλαράκια μου ανέλαβαν αμέσως μετά να με εφοδιάζουν με φαγητά και φάρμακα.
Όσο καιρό καθόμουν κατάφερα τελείωσα το Assassins Creed 4 (πολύ καλύτερο από το προηγούμενο) καθώς και το call of duty ghosts (κλασσική αμερικανιά). Το πρώτο το συνιστώ ανεπιφύλακτα μιας και είναι πολύ προσεγμένο σαν παιχνίδι και ξεφεύγει λίγο από την κλασσική συνταγή των παλιότερων assassins creed. Το call of duty όχι, εκτός αν είστε Αμερικάνος.
Ασχολήθηκα λίγο σοβαρά με την κιθάρα, το ότι πούλησα την παλιά και πήρα καινούρια ίσως να συνέβαλε προς τα εκεί.
 Μιας και έρχονται γιορτές και μετά τις γιορτές φεύγω για Ελλάδα (μετά από ενάμιση χρόνο) για καμιά βδομάδα, το πιο πιθανό είναι να τα πούμε τον Γενάρη (ή και τον Μάρτη έτσι όπως το πάω), οπότε να κλείσω στέλνοντας τις ευχές μου σε όλους όσους δεν με μισούν για ένα 2014 πολύ καλύτερο από το 2013, με υγεία και ευτυχία.

Αν θέλετε να μου κάνετε κάποιο δώρο θέλω το παρακάτω:
Πληροφορίες: http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/2014/SGJ.aspx