Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Θα ψηφίσεις όχι και θα είναι σαν να ψήφισες ναι


Δεν χρειάστηκε πολύ το ΌΧΙ να γίνει ΝΑΙ.  Τελικά την πιο σοβαρή στάση την κράτησε το ΚΚΕ που έλεγε ότι θα είναι το ίδιο ότι και να βγει στο δημοψήφισμα.

Και θα μου πεις τι σε νοιάζει εσένα ρε Μανώλη, αφού και δεν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ, και ζεις στο εξωτερικό.

Ακούστε να δείτε. Όταν κάποιος είναι πρωθυπουργός σε μια χώρα, είναι πρωθυπουργός για όλους και όταν κάνει μια υπόσχεση τη δίνει σε όλους τους πολίτες. Υποσχέθηκε λοιπόν με το που εκλέχτηκε πολλά, ΑΛΛΑ το κυριότερο που με αφορά, είναι η υπόσχεσή του πως θα κάνει αυτά που χρειάζονται ώστε οι άνθρωποι που έφυγαν στο εξωτερικό για να βρουν μια δουλειά να γυρίσουν πίσω. Για τον κάθε ένα από εμάς βέβαια, τα απαραίτητα για να γυρίσουμε πίσω, μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό, αλλά το σίγουρο είναι ότι με Μνημόνιο Version 3.0 το να γυρίσω πίσω δεν γίνεται. Ειδικά όταν η σύνταξη των γονιών μου θα μετατραπεί σε επίδομα, και όταν η ανεργία θα ανέβει και άλλο (όταν ζητάς 100% προκαταβολή φόρου μην περιμένεις πολλά από θέμα ανάπτυξης).

Ο κόσμος έχει ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ από την αριστερά, και η κυριότερη είναι να μην τον προδώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε, εγώ δεν είχα καμία αμφιβολία για αυτό, αλλά ένα 61% όσων ψήφισαν είχε ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.

Για αυτό το λόγο η τελευταία "αριστερά" που ψήφισε και στήριξε μνημονιακές πολιτικές είναι σήμερα στο 0.54% 

Λύση υπάρχει, αλλά θέλει να βάλουμε τον κώλο μας κάτω και να δουλέψουμε για να γίνει, αλλιώς το 2055 θα συζητάμε για το Μνημόνιο 12.

Και για να μην έχουμε αυταπάτες ποιοι είναι οι Ευρωπαίοι "εταίροι", ο παρακάτω κύριος έκανε "κριτική" στην κυβέρνηση γιατί έχει άμεσο όφελος.