Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Σκέψεις για το αποτέλεσμα των εκλογών

Βουλευτικές εκλογές 2015.

Αν είσαι Έλληνας και ζεις στο εξωτερικό, πρέπει να έρθεις στην Ελλάδα να ψηφίσεις. Πάρε άδεια από τη δουλειά, παράτησε τα μαθήματα στη σχολή, βρες μέρος να αφήσεις τα παιδιά σου ή φέρε τα μαζί σου στην Ελλάδα. Στην τελική ζεις στο εξωτερικό, άρα είσαι πλούσιος. 
Συνεχίζεις να έχεις υποχρεώσεις όμως σαν Έλληνας. Έλα για μετεκπαίδευση στο στρατό, κάνε φορολογική δήλωση, έλα εσύ ο ίδιος να κάνεις μια δουλειά 5 λεπτών από την άλλη άκρη της Ευρώπης ή του κόσμου.

Είμαστε όμως όλοι Έλληνες του εξωτερικού καλοπιασμένοι? Για αρχή να πούμε ότι υπάρχουν Έλληνες που δουλεύουν με 0 hour contracts. Ωρομίσθιοι δηλαδή χωρίς σταθερό ωράριο ή σταθερό αριθμό ωρών την εβδομάδα. Σήμερα 3 αύριο 10 και την άλλη βδομάδα πάλι. Αυτοί λοιπόν πως θα έρθουν Ελλάδα για να ψηφίσουν?  Λεπτομέρεια...

Μα θα μου πεις, ρε Μανώλη φταίνε οι ελληνικές κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια που κάποιος Έλληνας δουλεύει στο Η.Β. με 0 hour contract?

Και γιατί σηκώθηκε να φύγει ο Έλληνας από την Ελλάδα? Μήπως δεν έβρισκε στην Ελλάδα δουλειά ούτε έτσι?

Η Ελλάδα λοιπόν γύρισε σελίδα, άλλαξε κεφάλαιο, πείτε το όπως θέλετε. Ήρθε ένα κόμμα στην εξουσία που δεν έχει ξανακυβερνήσει με φιλόδοξο πρόγραμμα, αν και με κάποια στελέχη που ήταν πριν 2 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ και στήριζαν μνημονιακές πολιτικές. Προσωπικά είμαι ΠΑΡΑ πολύ επιφυλακτικός, ειδικά μετά και τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. 

Εάν είχα την ευκαιρία να είμαι στην Ελλάδα για τις εκλογές δεν θα ψήφιζα Συριζα, το σίγουρο είναι ότι δεν θα ψήφιζα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ για λόγους που όλοι λίγο έως πολύ γνωρίζουμε και έχουμε ζήσει στο πετσί μας.

Για τη Χ.Α. τι να πούμε.  Δεν είναι παραπλανημένοι ψηφοφόροι, είναι φασίστες, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Εμετός ο Πετρόχειλος του γνωστού viral video που δηλώνει ότι τους στηρίζει.

Αυτό μόνο.
Με υπογραφή Sid Vicious


Το Ποτάμι είναι ο δούρειος ίππος του Mega και του Μπόμπολα. Μια Δευτέρα του 2014 ανακοινώθηκε το κόμμα την Τετάρτη της ίδιας εβδομάδας είχε 8% σε δημοσκοπήσεις. 


Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς θέσεις, χωρίς μέλη. Σε αυτές τις εκλογές πήρε λίγο πάνω από 6% με αυτό:

και αυτό:

Του προτείνω αυτό

Περιμένουμε ακόμα και την πρότασή του, και να υλοποιήσει τα παρακάτω:
Αν πάρουμε κάτω από 10% θα φύγουμε από την πολιτική.
Άν το ποτάμι πάρει 6% θα είναι το παιδί για τα τσιγάρα
(Έστειλα με email παραγγελία για ένα πακέτο Marlboro ακόμα περιμένω)

Το ποτάμι έγινε το καταφύγιο τον απανταχού νεο-φιλελεύθερων, περιμένοντας στη γωνία για να συνεργαστεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εάν έπαιρνε διερευνητική εντολή.

Όσο για τους βουλευτές του? 
1) Σπύρος Λυκούδης - πρώην ΔΗΜΑΡ
2) Γρηγόρης Ψαριανός - πρώην ΔΗΜΑΡ
3) Χάρης Θεοχάρης - πρώην ΠΑΣΟΚ
4) Γιώργος Αμυράς - πρώην ΝΔ/διορισμένος στην ΕΡΤ επί Καραμανλή
5) Αντιγόνη Λυμπεράκη - Δράση
6) Σπύρος Δανέλλης - πρώην ΠΑΣΟΚ
7) Ιάσων Φωτήλας 
8) Κυριάκος Χαρακίδης - πρώην Δήμαρχος Δράμας/ΠΑΣΟΚ
9) Σταύρος Θεοδωράκης - ΠΑΣΟΚαρα/διορισμένος στην ΕΡΤ επί Σημίτη
10) Νίκος Νυφούδης -  ΠΑΣΟΚ  έχει μαγαζί στο Λονδίνο, κατέβηκε το 2010 και το 2014 υποψήφιος δήμαρχος στην Πυλαία (με το ΠΑΣΟΚ).

Συμπεράσματα δικά σας.

Πολύ λυπηρό που κόσμος ακόμα ψηφίζει ΝΔ. Δεν βλέπω το λόγο


Άσχετα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν το υποστηρίζω γιατί έχω σοβαρές διαφωνίες με τους στόχους αλλά και τη στρατηγική του, είναι μια ιστορική ευκαιρία. Αν τα σκατώσει, κόσμος που έκανε το βήμα και έφυγε από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και πήγε προς τα αριστερά, θα ξαναφύγει και θα πάει από εκεί που ήρθε. Για να ξαναέρθει μια τέτοια ευκαιρία θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια.


Κλείνοντας να θυμίσω στους Έλληνες ψηφοφόρους μεγάλες κουβέντες που είπαν άνθρωποι της πολιτικής ζωής:

Και μια πιο παλιά δήλωση του, κυβερνητικού πλέον, Στρατούλη:
Πως αλλάζουν οι καιροί...


Μην τους αφήσετε να το ξεχάσουν. Εγώ το χρέος μου το έκανα: