Σελίδες

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Τι φέρνει η βία?


Βλέπω σήμερα στο internet ότι ένας από τους συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό ήταν κολλητός του Γρηγορόπουλου και ήταν παρόν στη δολοφονία του. Ένα παιδί 15 ετών, βλέπει τον φίλο του να δολοφονείται εν ψυχρώ από έναν αστυνομικό.
Στη συνέχεια βλέπει παρόμοια κρούσματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας αλλά βλέπει και ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας να ταυτίζεται με αυτή τη συμπεριφορά της αστυνομίας. Δεν ήταν λίγες οι φωνές τότε που έλεγαν "καλά του έκανε του κωλόπαιδου". Κριτήριο ενοχής του "κωλόπαιδου" ήταν το ότι ήταν ένα βράδυ στα Εξάρχεια και η ποινή του ο θάνατος.

Το ότι ο αστυνομικός φυλακίστηκε (νομίζω Κορκονέα τον λέγανε) εμένα δεν μου λέει τίποτα. Τόσα χρόνια από τότε δεν έχει αλλάξει τίποτα στην όλη συμπεριφορά της αστυνομίας. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αν δεν υπήρχε η όλη κατακραυγή ο αστυνομικός θα ήταν ελεύθερος. Ο αστυνόμος έβλεπε και συνεχίζει να βλέπει τον πολίτη σαν εχθρό του. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που πραγματικά δεν έχω το χώρο, το χρόνο και τη διάθεση για να τις γράψω. Ενδεικτικά μόνο ο Καλτεζάς, η υπόθεση της ζαρντινιέρας, Κουμής-Κανελλοπούλου είναι μόνο λίγα από τα θύματα της αστυνομίας.

Σε αντίποινα των παραπάνω έχουν σημειωθεί επεισόδια και έχουν χάσει και τη ζωή τους αστυνομικοί.

Στην τελευταία λοιπόν περίπτωση έχουμε έναν άνθρωπο που σε μια ηλικία όπου η συνείδησή του διαμορφώνεται ακόμα βλέπει έναν φίλο του να δολοφονείται από έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια βλέπει μέρος της κοινωνίας να λοιδορεί τον νεκρό φίλο του επειδή παρουσίαζε "αποκλίνουσα συμπεριφορά". Τα επόμενα χρόνια βλέπει την αστυνομία με τις ευλογίες του κράτους να δέρνει συνταξιούχους, ΑΜΕΑ, εργάτες, φοιτητές, μαθητές, που διεκδικούν καλύτερους μισθούς, καλύτερες σπουδές, καλύτερες υποδομές.

Η βία λοιπόν έφερε βία. Αυτός που βλέπει τον φίλο του να δολοφονείται είναι λογικό ψάξει να βρει ένα τρόπο να αντιδράσει, το περίεργο θα ήταν να μην αντιδρούσε. Προσωπικά δεν συμφωνώ με τέτοιου είδους αντίδραση στην εξουσία, προτιμώ άλλες μορφές πάλης, αλλά πραγματικά ρε νοικοκυραίοι, που πέφτετε και από τα σύννεφα, τι περιμένατε ότι θα συμβεί? Δεν θα κάτσω να αναλύσω αν βασανίστηκαν  αν τους έδειραν άδικα κατά τη διάρκεια ή μετά από τη σύλληψή τους, αυτό, πραγματικά, είναι λεπτομέρεια. Μπορεί όντως να έφεραν αντίσταση και να έπαιξαν μπουνιές, μπορεί να τους έβαλαν σε ένα δωμάτιο αφού τους είχαν συλλάβει και να τους σάπισαν στο ξύλο χωρίς να υπάρχει λόγος, αυτό θα φανεί. Σε λίγο καιρό όμως η αστυνομία θα σε δέρνει επειδή πάρκαρες παράνομα και ο μπάτσος θα σκοτώνει το παιδί σου επειδή φοράει σκουλαρίκι. Και όλα αυτά επειδή δεν μιλάς. Όλα αυτά επειδή τους δίνεις θάρρος.

26 σχόλια:

  1. [04/02/2013 22:19] Εσύ που ζεις? Γιατί το μέλλον στην Ελλάδα δε πρόκειται να υπάρξει ποτέ όπως το περιγράφεις, μόνο στη φαντασία των αριστερών για να νομίζουν ότι παλεύουν για κάτι...Α ρε κάτι blog που υπάρχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι μας προκαλει εκπληξη αραγε η πολιτικη αυταρχισμου μιας "κυβερνησης" που αποτελειται απο τους τρεις "πυλωνες" που χαιδευουν τους "νοικοκυραιους". Γιατι προκαλει εκπληξη η απαθεια στρωματων που αλλοτε κατεβαιναν στους δρομους να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους και βεβαια γιατι προκαλει εκπληξη που τον ρολο αυτον ανελαβαν 20χρονα παιδια -εστω και με λαθος πρακτικες-. Γιατι προκαλει εκπληξη το οτι ενα φασιστοειδες οπως ο υπουργος προστασιας του πολιτη εχει αναδειχθει σε κριτη και δικαστη ολων των κοινωνικων στρωματων που δεν ψηφιζουν καποιο δεξιο μορφωμα ειτε αυτο λεγεται Νεα Δημοκρατια ειτε Χρυση Αυγη. Τα φασιστοειδη μπορεις να τα κατηγορησεις για τα παντα οχι ομως οτι εχουν κοντη μνημη. Εκδικουνται φιλε. Εκδικουνται εμενα που στα 55 χρονια μου καποτε παλεψα εναντιον τους και σε οτι αντιπροσωπευουν για καλυτερους μισθους, καλυτερες συνθηκες εργασιας, καλυτερο και περισσοτερο κοινωνικο κρατος. Εκδικουνται τους φοιτητες , τους εργατες, τους υπαλληλους. Εκδικουνται καθε κοινωνικη ομαδα που ειχε την δυνατοτητα να βελτιωσει την ζωη της. Οχι φιλε ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ!! Δεν ξεχνουν το οτι μονο μετα απο εμφυλιο μπορεσαν να φορεσουν λεμαρια στον απλο πολιτη στον απλο εργαζομενο αυτης της γ......ης χωρας που ειναι ακομη χωρισμενη σε πολεις κρατη . Αυτης της χωρας που κυβερναται απο 5-10 προσκυνημενες οικογενειες. Αυτης της χωρας που ο αστυνομικος ειναι ο χειροτερα αμοιβομενος εργαζομενος και ομως ειναι αυτος που σκοτωνει, δερνει και ειναι το μακρυ χερι των χουντοφασιτων που κυβερνανε σημερα. Οσο για σενα ανωνυμε οι αριστεροι τουλαχιστον εχουν φαντασια. Εσυ πιστευω οτι ουτε στο γαμησι εχεις ποσο μαλλον να μπορεσεις να απαντησεις με επιχειρηματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον Ανώνυμο Νο1. Η Ελλάδα όντως δεν θα γίνει όπως την περιγράφω στο μέλλον. Με μια ματιά στα παρακάτω ενδεικτικά περιστατικά..

    15/8/1985: Ο αστυνομικός Νίκος Σταθόπουλος πυροβολεί από περιπολικό και σκοτώνει την Αμερικανίδα Κάθριν Τζον Μπουλ, μετά την άρνηση της τελευταίας να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό της. Η κοπέλα ήταν 22 ετών.

    10/1/1994: Ο 28χρονος Θοδωρής Γιάκας, κάνοντας τη νυχτερινή βόλτα του στην ερημιά του Μοσχάτου, βρίσκεται νεκρός από σφαίρες αστυνομικών. Ο λόγος; Αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του σε αστυνομικούς και τράπηκε σε φυγή. Δέχτηκε πισώπλατα τέσσερις σφαίρες από τον αρχιφύλακα Ευάγγελο Λαγογιάννη.

    3/8/1997: Ο 26χρονος Ηλίας Μέξης δολοφονείται από τον αστυνόμο Τσαγκράκο, γιατί οδηγούσε ανάποδα σε μονόδρομο στη Νίκαια. Το φόνο του, ο αστυνομικός τον «πλήρωσε» με φυλακή 4,5 χρόνων.

    23/10/1998: Ο 17χρονος Σέρβος μαθητής Μάρκο Μπουλάτοβιτς πυροβολείται στην καρδιά από τον αστυνόμο Κυριάκο Βαντούλη γιατί θεωρήθηκε «ύποπτος για κλοπή». «Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως», είπε η εισαγγελέας για το φονικό. Η δεδηλωμένη θέση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη ήταν ότι «επρόκειτο για ατύχημα». Ο Σέρβος πρόξενος συμφώνησε εν τέλει με αυτή την εκδοχή. Ο Μπουλάτοβιτς είχε υποδειχθεί ως ύποπτος κλοπής από μια ηλικιωμένη γυναίκα, της οποίας το πορτοφόλι είχαν αρπάξει νωρίτερα άγνωστοι. Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση στην οποία υποστήριζε ότι ο Μάρκο Μπουλάτοβιτς και οι συμμαθητές του είχαν «ασκήσει πίεση» στον αστυνομικό, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει τυχαία το πιστόλι του. Το θύμα βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη σε εκδρομή με το σχολείο του. Ηταν άοπλος και, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, δεν είχε διαπράξει την κλοπή.

    9/12/2003: Νεκρός από σφαίρες ειδικών φρουρών έπεσε στο Ηράκλειο ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης. Οι δύο ειδικοί φρουροί και ο επικεφαλής αρχιφύλακας που μετείχαν στο μπλόκο έξω από το χωριό Γωνιές ομολόγησαν ότι πυροβόλησαν και οι τρεις εναντίον του αγροτικού αυτοκινήτου, επειδή ο οδηγός δεν σταμάτησε στο σήμα που του έκαναν.

    17/11/2006: Ο Κύπριος φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου ξυλοκοπείται ανηλεώς από 8 αστυνομικούς με πολιτικά. Η αστυνομία αναφέρει ότι «έπεσε και χτύπησε σε ζαρντινιέρα». Τηλεοπτικές και ερασιτεχνικές κάμερες έχουν καταγράψει όλο το περιστατικό.

    ...καταλαβαίνει κανείς ότι ο Ανώνυμος Νο1 έχει απόλυτο δίκιο, μιας και η Ελλάδα δεν θα γίνει όπως την περιγράφω στο μέλλον, είναι ήδη έτσι, εδώ και πολλά χρόνια.

    Να σημειωθεί εδώ ότι δεν αναφέρω καθόλου πολιτικές δολοφονίες αλλά μόνο παραβάσεις ΚΟΚ και αρνήσεις εξακρίβωσης στοιχείων.

    Τέλος για να σε βοηθήσω αν δεν το κατάλαβες (με το χαμηλό σου IQ) δεν ζω στην Ελλάδα. Τα στοιχεία είναι πολλά που θα έπρεπε να σε κάνουν να την ψιλιαστείς αυτή τη λεπτομέρεια όπως ο τίτλος του blog, η φράση κάτω από τον τίτλο του blog, τα προηγούμενα posts και πολλά άλλα.

    Κλείνοντας να σου πω ότι υπάρχουν τέτοια blogs γιατί, ακόμα τουλάχιστον, δεν υπάρχει λογοκρισία όπως θα την ήθελες εσύ και οι όμοιοί σου. Μέχρι τότε λοιπόν, πάρε φόρα πρίμα και έλα να μου τα κλάσεις πλώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δοκιμασε να τα κανεις αυτα στην Αγγλια μικρε Ελληνακο. Αλλα οχι εξω απο την Ελλαδα ολοι κοτες, επαναστατη του φραπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. wraios epanastatis eisai esy re file...etsi kaneis kritiki esy gia ta kakws drwmena sti xwra? me to na sikwnesai kai na feugeis gia na pas allou na kaneis ti zwi sou? etsi ginontai oi epanastaseis? giati dn ekatses me tous omoious sou stin ellada opws les ston allo parapanw gia na agwnisteis gia tis taxa mou dithen mpourdoanarxomalakoideologies sou? alla etsi eiste, apo logia logia ki otan sfigoun ta zoria ksepoulate kai ideologies kai ta ksexnate... kai pernete to kouvadaki sas gia alli paralia!tha mas guriseis argotera meta na mas peis kai ti tha kanoume kai pws tha prepei na einai ta pragmata...alla de ftais esy, thelw polu na se edw ekei pou eisai sta ekswterika na pigaineis stin astunomia tis xwras sou kai na kaneis tis idies malakies pou kanete esy kai oi omoioi sou stin ellada kai tin exete kanei mpourdelo tosa xronia kai na doume pou tha katalikseis..an exeis ta kotsia na pas na kaneis ta idia se kseni organwmeni xwra...alla sunithws oloi sas molis pate eksw kioteuete! elpizw mono na piges se kamia rwsia giati alliws eisai gia polles sfaliares...anarxompourdoxesti...kai o xaraktirismos giati opoios tin kopanei gia na vrei kalutera enw tautoxrona to paizei ideologia ek tou asfalous xestis einai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eseis oi duo oi polemarxoi kai agwnistes mallon 8a thn eixate kanei an den ksodeyate ola sas ta xrimata se frapedes, clubakia kai bouzoukia. den mporeite na milate gia *ideologia* otan den exete alli epilogi. agwnistes tis puchas pou psaxnontai na tsakonontai me allous gia to poios exei th megaluterh *ideologia*...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. enw esy pou eixes ki alli epilogi ksepoulises kai tin taxa ideologia kai ta pisteuw kai piges gia ta eukola kai tin kaloperasi...otan kaneis exei epiloges einai pou fainetai kai to poion tou..an efeuges kai eixes alles antilipseis oute pou tha asxoliomouna mazi sou alla einai terma upokrisia kati atomakia kai partakides san ki esena na pigainoun se ena apo ta megalitera kapitalistika kentra (molis eida oti eisai agglia) kai na diatiroun aristeristikes ideologies tou xronontoulapou enw to fai tous to kerdizoun ekei! ki oxi dn eimai oute tou frape (pou standar tha koitas na vreis esy san tupikos ellinaras sta ksena) oute tou mpouzoukiou oute psaxnomai na tsakwthw..aplws epivevaiwneis panugurika oti opoios dn sumfwnei me kati pepalaiwmenes aristeristikes aidies peri tou rolou tis astunomias les kai eimaste akomi sto polutexneio einai kai gia tin pucha...ekei pou eisai i astunomia xairei ektimisis apo ton kosmo, einai summaxos tou politi kai otan kati typades san ki esena pane na poulisoun eksupnada auta dn pernane!etsi prepei na einai kai sti xwra sou! ki efoson gia na vgaleis to pswmi sou dn se enoxlei na vriskesai se xwra pou leitourgei etsi (Agglia) na matheis na to diekdikeis kai gia tin Ellada ki oxi na to antipaleueis grafontas auta pou grafeis kai propagandizontas...Auta kai kala muala giati ap'o,ti fainetai ekei pou vriskesai dn exeis polukatalavei ti sumvainei oute kai se ti katastasi vrisketai i xwra sou mporeses na deis suggritika...auta ta afineis gia osous menoun pisw epeidi etsi se volepse i epeidi stathikes tyxeros..uparxoun omws akoma aksia atoma pisw pou dn exoun oute ta dika sou muala, oute tin tuxi kai ti dunatotita na vgoun eksw enw isws na to aksizan kai perissotero apo sena kai paleuoun gia na orthopodisei i xwra douleuontas kai na ginei epitelous mia allagi antilipsewn...gia na ta vroun kati alloi san esena kai tous omoious sou etoima kamia 10 xronia meta otan tha niwsete nostalgia...ante geia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. egw hmoun ksekatharos ston eayto mou apo thn arxh. den pisteuw se kammia ideologia oute me endiaferei to elladistan. twra niwse anwterhla pou pisteueis se ena psema giati paw na bgalw to pswmi mou (anti na xrwstaw). a kai den eimai o blogger kakomathimene ellinako pou katastrefeis thn idia sou th xwra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. esy dld prin fugeis apo ellada kai oi dikoi sou dn sumvalate katholou sto mpaxalo kai den xrwstas tpt etsi? polu volika ta skeftesai..trava opou fysa o anemos tote gt koinos tuxodiwktis eisai..i ellada apo kati atoma san ki esena pou skeftontan mono tin parti tous kai to paizoun prwxo kai uperanw ideologiwn katastrafike..ki episis efoson theleis na appopoieisai euthunwn kai dn xrwstas tpt opws les dn dikaiousai na milas gia to ti tha prepei na kanoun oi alloi pou einai pisw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι προβλημα εχεις με τον φραπε ? Κατι πρεπει να πινει κανεις ακομη και οταν κανει "επανασταση". Καθηστε στο Ελλαδισταν στο καναπεδακι σας βεβαια πινωντας εσπρεσσο μικρα μαυρα ανθρωποειδη (απο το χρωμα της μπλουζας που φορατε βεβαια) να κανετε πορειες μιμουμενοι σαν πιθηκοειδη που ειστε τα ss και την KKK καλυμμενοι πισω απο τα φουστανακια των μαμαδων σας . Και ποιος ειπε ρε παπαρες οτι ο μεταναστης δεν πρεπει να ενδιαφερεται για το τι συμβαινει στην πατριδα του? Ποιος ειπε ρε παπαρες επειδη εσεις κρυφτηκατε πισω απο τα καλοπαιδα με τα μαυρα θα γινετε τιμητες των παντων. Ποιος ειπε ρε παπαρες οτι μονο εσεις αγαπατε αυτη την χωρα? Ποιος ειπε ρε παπαρες οτι το να προσπαθει κανεις να βελτιωσει το μελλον του καπου εξω σημαινει οτι γινεται ριψασπις. ποιος ειπε ρε παπαρες οτι εσεις που ξεπουλησατε αυτη την χωρα και απο μαλακιες δικες σας φτασαμε οπου φτασαμε τωρα θα σας ακολουθησουμε στις μαλακισμενες πρακτικες σας. Ποιος σας ειπε ρε παπαρες οτι γουσταρω να ορθοποδησει μια χωρα κατω απο μαυρους μαλακες να με κυβερνανε? Ολοι σας κατα πασα πιθανοτητα διαβαζετε πολυ mein kampf και οι νευρωνες του εγκεφαλου σας αδυνατουν να επανασυνδεθουν. Ουστ λαμογια που το μονο που ξερετε αντι να δημιουργειτε σας νεοι ανθρωποι που ειστε το μονο που κανετε στην ουσια ειναι να οικτειρετε το εαυτουλη σας. Ουστ λαμογια που αντι να παλεψετε το μονο που ξερετε να κανετε ειναι να ακολουθειτε αρχηδισκους και να αναπαραγετε την δικη τους οπτικη μεσα απο τα μαυρα γυαλια που καλυπτουν την σταβωμαρα τους. Ειναι γεγονος οτι συμφωνω με κατι απο οσα γραφτηκαν. Μπορειτε προσκυνημενα "ελληνοπουλα" να παρετε φορα πριμα και να μας τα κλασετε πλωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. file eisai toso asxetos pou oute na anagnwriseis enan tis XA dn mporeis gt egw dn eimai sigoura! episis milas kai les oti dn thes na akolouthiseis malakismenes taktikes (profanws ennoeis tin "kuvernisi" kai tis apofaseis tis!) alla na sou thymisw aplws mia mikri leptomereia: esy dn akoloutheis pleon gt tin ekanes me elafra! esy me tin ideologia pou mas kopanas sunexeia dn piges se kamia rwsia i se kamia kouva i kina na doulepseis (malakas eisai?) piges stin agglia ena apo ta megalutera kapitalistika kentra! eisai 2 pragmata pou dn pane mazi file (aristeros kai stin agglia gia na epwfelise sorry alla dn ginetai!)kai gi auto eisai kai volepsakias kai malakas! episis perissoteres pithanotites exeis na kathesai esy sto kanapedaki sou kai na pineis frapedes kai espresso para emeis edw! pou dn tolamei anthrwpos na vgei eksw me tin akriveia! alla ola auta dn sas aresane parolo pou eiste twn mazikwn kai laikwn agwnwn kai me oti dn sumfeneite tin kopanate kai afinete tous allous na palepsoun ( gt eseis eiste epanastates tou frape!) alla mas kanete kai politiki ontas eksw apo to xoro! kathiste loipon ekei pou eiste ki efoson tin kanate na exete apopsi gia ekei pou vriskeste! allos travaei to zori allos tha mas pei ti na kanoume? dn pas kala! ama thes kai se noiazei i ellada as estrwnes ton kwlo sou na doulepseis tosa xronia i as emenes edw na palepseis me tis skouriasmenes idees sou!alla malakas eisai? grafeis gia na grafeis, na peis oti eipes kati kai na vaukalizesai oti akoma eisai epanastatis kai oi prakseis oudemia sxesi exoun me auta pou grafeis! upokrisia, tuxodiwktismos kai sumferontologia...alla les kai ksereis ti simainoun autes oi lekseis? vazw stoixima tosa xronia stin ellada isouna se kamia sxoli tou koloy (an spoudases dld), ekanes katalipseis me kati asxetous me ampexwna pinontas frape prokeimenou na xasete eksetastiki kai teleiwses se kamia 6 xronia (me tin klassiki dikaiologia einai duskola ta mathimata) meta apo toso kwlovarema piastike o kwlos sou kai eipes na doulepseis kai ligo, eides ta zoria kai me tin prwti eukairia tin ekanes...kali zwi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πραγματικά δεν μπορείς να καταλάβεις ποιος σου απαντάει κάθε φορά? Ας παραβλέψω το γεγονός ότι δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι αν ήταν να σου απαντάω εγώ θα το έκανα επώνυμα μιας και επώνυμα ανέβασα το πρώτο άρθρο οπότε δεν θα είχα λόγο να σου απαντάω ως ανώνυμος.
    Το γιατί έφυγα από αυτή τη χώρα μπορείς να το διαπιστώσεις εύκολα. Τράβα στο μπάνιο και κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Θα δεις τον μέσο Ελληναρά ξερόλα, με άποψη σε θέματα από πυρηνική φυσική και μακροοικονομία μέχρι αλλαγή λάμπας, που δεν φταίει σε τίποτα εκείνος αλλά πάντα όλοι οι άλλοι, που θα βρει 800 διαφορετικές δικαιολογίες για να μην αντιδράσει σε τίποτα από ότι κάνει τη ζωή του χάλια, αλλά ταυτόχρονα θα κατηγορεί όσους προσπαθούν να αλλάξουν κάτι, είτε με σωστό είτε με λάθος τρόπο, είτε συλλογικά είτε ατομικά, που η Ελλάδα τελειώνει στην εξώπορτα του σπιτιού του, που έχει άποψη για το τι γίνεται σε μια χώρα που την ξέρει μόνο ακουστά, χωρίς να έχει πάει ποτέ του και εννοείται θα την ξέρει καλύτερα από κάποιον που ζει εκεί.

    Κάθεσαι γκρινιάζεις για την ακρίβεια και την ανεργία αλλά κατηγορείς την αριστερά λες και αυτή κυβερνούσε τόσα χρόνια και όχι δύο κόμματα και 5 οικογένειες τα οποία ψήφιζες εσύ και οι όμοιοί σου ανελλιπώς και αδιαλείπτως με την ελπίδα να γλύψεις και εσύ ένα κοκαλάκι. Κατηγορείς όποιον έφυγε από μια χώρα που κατάντησε μπουρδέλο ενώ εσύ γράφεις με άπταιστα greeklish.

    Ξέρεις τα πάντα, είσαι πάνσοφος και μέσα στην πανσοφία σου κατέληξες στο συμπέρασμα ότι δεν γίνεται να είσαι αριστερός στην Αγγλία. Κάποτε δεν γινόταν να είσαι αριστερός και στη Γαλλία σύμφωνα με τη λογική σου, αλλά μάλλον δεν ξέρεις τίποτα για το Μάη του 68 ή την Παρισινή κομμούνα. Αριστερός φιλαράκι μπορείς να είσαι παντού και όχι όπου υπαγορεύει η κούτρα σου.

    Να σου πω λοιπόν για την Αγγλία, ότι και εδώ έχει συνδικάτα και σωματεία, και εδώ έχει αριστερά και κομμουνιστές, όχι όπως στην Ελλάδα αλλά έχει, και εδώ γίνονται επεισόδια, αλλά εδώ αν ο αστυνομικός πάει να κάνει μαγκιές όπως στην Ελλάδα τον έχουν ξηλώσει και τον έχουν ρίξει φυλακή, εδώ ο αστυνομικός δεν είναι το τελευταίο αμόρφωτο ζώο με υφάκι γαμάω και δέρνω, εδώ ο αστυνομικός σου μιλάει με το σεις και με το σας. Εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά δεν είναι ο κανόνας όπως στην Ελλάδα. Στην τελική ο αστυνόμος εδώ είναι αστυνόμος, όχι μπάτσος και για αυτό ο πολίτης τον βλέπει σαν σύμμαχο, γιατί στην Ελλάδα οι μπάτσοι την είδαν θεοί και διαχώρισαν οι ίδιοι τη θέση τους από τους πολίτες.

    Όσο για το τελευταίο σου σχόλιο, από τον τρόπο που γράφεις και μόνο δεν θα έπρεπε να μιλάς για μόρφωση, ενώ αν είναι να συγκρίνουμε τα βιογραφικά μας για θέμα δουλειάς άστο θα κλάψεις. Πληροφοριακά και μόνο το βιογραφικό μου είναι διαθέσιμο ακόμα και μέσα από το blog, ψάξτο λίγο αν και με το IQ που έχεις θα σου πάρει 2-3 μέρες να το βρεις.

    Επίσης αν νομίζεις ότι ήρθαμε εδώ και βγάζουμε 3-4 μύρια το μήνα, οδηγούμε mercedes και bentley, ζούμε σε έπαυλη με πισίνες και υπηρέτες και φοράμε κουστούμια armani στη δουλειά, έλα και εσύ αν έχεις τα άντερα. Αλλά δεν τα έχεις, ξέρεις ότι σε ένα περιβάλλον άκρως ανταγωνιστικό δεν θα επιβιώσεις ούτε δευτερόλεπτο πριν γυρίσεις κλαίγοντας πίσω στη μανούλα σου, για αυτό κάθεσαι λοιπόν και γκρινιάζεις και κατηγορείς όσους το έχουν κάνει βγάζοντας τα κόμπλεξ σου.

    Αν γυρνούσα αύριο στην Ελλάδα ξέρω τουλάχιστον 3 μέρη που θα μπορούσα να πιάσω αμέσως δουλειά, επειδή ακριβώς με έχουν σε εκτίμηση σαν χαρακτήρα και σαν επαγγελματία, έφυγα όμως γιατί στην χώρα μου υπάρχουν μαλάκες σαν και εσένα, άνθρωποι που τους δίνεις χρυσάφι και το κάνουν σκατά. Μια χαλασμένη βίδα αρκεί για να πέσει ένα αεροπλάνο, με τόσους μαλάκες σαν και εσένα δεν είναι να απορεί κανείς το πως φτάσαμε ως εδώ ως χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όσο για το αν φταίω ΚΑΙ εγώ για την κατάντια της χώρας μας, την αυτοκριτική μου την έχω κάνει, ψάξε το και θα το βρεις, θα σου πάρει όμως 2-3 μέρες γιατί είσαι βλάκας.

    Τέλος έχω ΚΑΘΕ δικαίωμα να κάνω κριτική στη χώρα που γεννήθηκα, μεγάλωσα και έχει σπρώξει και άλλους σαν και εμένα να γίνουμε μετανάστες. Και το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί να μου το στερήσει κανένα ζώον σαν και εσένα όσο και αν σκούζει από το πληκτρολόγιό του σε άπταιστα greeklish.

    Τουλάχιστον δεν είσαι ψηφοφόρος της Χ.Α. (κατά τα λεγόμενά σου) αλλά δεν απέχεις και πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ARISTEROS se kapitalistiki koinwnia einai moufa mexri to kokkalo!tis aidies pou les tis pisteueis mono esy kai oi omoioi sou kai eutuxws pou apoteleite meiopsifia sou aresei dn sou aresei...i ellada dn paei mprosta gt me kati ilithious san ki esena oloi koitane na kanoun apergia kai na diekdikisoun kai fysika dn vrisketai anthrwpos na ependusei se xwra pou ola mporei mesa se mia vdomada na sou pane kata diaolou epeidi kati atomakia san ki esena katevainoun kai pane se poreia kathe 3 kai ligo....episis oi apantiseis mou einai pros opoion grafei, dn apeuthunomai eidika!kai prin 2 xronia imouna agglia kai douleua kanonikotata kai oxi ton kosmo opws esy...epestrepsa gia proswpikous logous parolo pou oi epoxes einai duskoles..oso gia ti morfwsi sou asto kalutera...kai polu sou einai me ta prosonta pou exeis kai pali kala na les! kai kokoreuessai ki olas oti eisai kai antagwnistikos pswnio! elpizw mono na min pires ti douleia pou exeis epeidi se sustise kanas gnwstos gt auta sumvainoun kai stin agglia! pou tha mas peis kai gia ta sundikata tis agglias zwo! trava na kateveis se poreia me auta ta sundikata re na se doume! oso gia tin astunomia, esy pou nomizeis oti ksereis kai pws niwthoun oi mpatsoi stin ellada pou dn tolmane na varesoun anthrwpo stis poreies mi kai vgeis esy kai to sunafi sou kai diamartiritheite, dn eisai kserolas?1 tha sou pw: to 2005 stin agglia me tin tromokratikes epitheseis i vretanikes arxes fagane ena metanasti mousoulmano dimosiws sto kentro tou londinou, i koini gnwmi apodexthike to lathos, oi idioi zitisan suggnwmi kai to thema elikse ekei...an auta ginontan stin ellada kati malakes san ki esena tha evgainan na diamarturithoun kai tha evrizan tous astunomikous! mallon exeis lathos idea gia to se poia xwra vriskesai...episis ta oti efuges apo ellada epeidi kapoioi skeftontai san emena ta exw xesmena kai kala tha kaneis na ta peis polles fores ston eauto sou mpas kai to pistepseis ki esy! dn kserw ti kapnizete me ta suntrofia sou kai exeis tetoies autapates! elpizw na kaneis xarakiri an sou pw oti ekei pou eisai eutuxws OLI i koinwnia skeftetai san kai mena.. ante autopurpolisou twra ZWO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το προβλημα ειναι οτι μαλλον δεν ξερεις Ελληνικα. μαθε πρωτα να γραφεις Ελληνικα οταν απαντας γιατι υπαρχει περιπτωση να σε διωξουν απο τον συνδεσμο. Ποιος ειπε αλλοδαπε φιλε μου οτι η αστυνομια σαν σωμα ειναι αχρειαστη? Αλωστε αν μπορουσες να διαβασεις Ελληνικα με επαρκεια θα εβλεπες (αν εβγαζες τα μαυρα γυαλια) -ειναι και αυτο- γαμωτο μου οτι εγω τουλαχιστον ειπα οτι στην πατριδα οι αστυνομικοι ειναι απο τους χειροτερα αμοιβομενους εργαζομενους. Στην πατριδα αυτοι οι χειροτερα αμοιβομενοι βγαζουν ολο το "μισος" τους απεναντι σε εργαζομενους, συνταξιουχους, απεργους, φοιτητες, μεταναστες. Μισος που δεν ειναι ταξικο. Ειναι θεμα διαρθρωσης του αστυνομικου σωματος. Παρτο χαμπαρι ειναι το μακρυ χερι ενος συστηματος που θελει τον λαο προσκυνημενο , χωρις δικαιωματα χωρις γνωμη καθισμενο στον καναπε, ευχαριστημενο με οτι του δινουν (το ξεροκομματο δλδ) . Παλια αλλοδαπε φιλε μου ηταν στην πατριδα μου ο στρατος και αυτο συνεβαινε γιατι τα παιδια που πηγαιναν εκει σε ποσοστο 70-80% δεν ειχαν παρα την στοιχειωδη μορφωση αρα ευκολα τα παιδια αυτα στην χειραγωγηση . Τωρα φιλε ειναι η αστυνομια. Φουσκωτοι που παιρνουν 500 ευρω το μηνα και το βραδυ κανουν τους μπραβους στα μπαρ αλλα το πρωι ριχνουν χημικα στους παπουδες και στους πατεραδες μας. Που αν τους ρωτησεις ποσο κανουν 1+1 θα σου πουν 11. Φταινε αυτοι? Οχι βεβαια. Στην δικια μου πατριδα αλλοδαπε συνδεσμιτη ειναι απο τις λιγες περιπτωσεις που το βαθυ μαυρο κρατος ξερει ακριβως τι κανει. Δεν θελει σωματα ασφαλειας διπλα στον πολιτη, υπηρετες του πολιτη να συνδραμουν τον πολιτη να κυνηγανε τους βιαστες τους κλεφτες. Θελει σωματα ασφαλειας που να ειναι το φοβητρο του πολιτη. Να σε σταματανε στον δρομο και να σου μιλανε στον ενικο για να σου σπασουν τον τσαμπουκα. Να σκοτωνουν ταχα μου γιατι το οπλο εριξε κατα λαθος και να αθωωνονται. Δεν καταλαβαινεις γιατι γινονται ολα αυτα γιατι οι μηδιζοντες (δωσε οτι ερμηνεια θελεις στον χαρακτηρισμο) -μεσα θα εισαι- ειναι οι συνοδοιποροι τους. Το βαθυ μαυρο κρατος υπαρχει και το μακρυ χερι του ειναι αμορφωτα παιδακια των 20 χρονων που δυστυχως δεν φταινε . Δεν φταινε μεχρι να ριξουν τον πρωτο τυχαιο πυροβολισμο και το πρωτο χημικο στον ηλικιωμενο, τον εργατη, τον ναυτεργατη τον αγροτη.Μετα ειναι συνυπευθυνοι. και ειναι συνυπευθυνοι οχι γιατι τα εριξαν αλλα γιατι δεν σκεφτηκαν ποτε οτι και 5000 να επαιρναν τον μηνα υπαρχει ενα οριο σε αυτο που λεγεται εξαθλιωση. Γιατι τον εξαθλιωμενο και τον ανυμπορο βαρανε. Αν τα απομονωσεις εναν προς εναν θα εκπλαγεις απο την απολυτη αγνοια που εχουν για οτι συμβαινει γυρω τους. Αλλοδαπε φιλε μαλλον εισαι επισκεπτης/παραθεριστης στην πατριδα μου η αν ισχυριζεσαι οτι και εσυ εισαι Ελληνας με αυτα που λες μαλλον ελκεις την καταγωγη απο καποιο νορμανδικο η γερμανικο φυλο που κατα καιρους επισκεφθηκε την πατριδα μου.
    Παντως εισαι ευπροσδεκτος να μεινεις. Οι αριστεροι εποικε αυτης της χωρας αγαπουν τους ξενους και παντα προσπαθουν να τους συνδραμουν σε οτι χρειαστουν. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. file ksekatharisa oti dn eimai XA k mono pou dn ennoeis na to katalaveis deixneis ti stereotupa exeis! prospatheis opoia idea einai enantia stin anarxoaristerompourda pou pisteueis na ti vgaleis k akrodeksia alla dn einai! episis mias k uperaspizesai toso polu ta ellinika (giati i ousia dn einai sto an kaneis xrisimopoiei latinikous xaraktires gia na grapsei!) mipws na to skefteis na pareis esy mia thesi anamesa sti XA? tha to ektimisoun deontws na tous peis pws prepei na grafoume ellinika, gia tin akriveia to epixeirima sou deixnei me ton kalutero tropo poso tromaktika konta einai kati aristeroanarxes me kati akrodeksious parolo pou eiste akra antitheta upotithetai! episis auti tin antilipsi gia ton rolo tis astunomias stin ellada tin exoun mono oi omoioi sou giati mathate na pisteuete se vlakeies k nomizete oti eimaste akomi stin epoxi tou polutexneiou!k fusika kai tha se stamatisoun oi astunomikoi k tha se varesoun giati dn ginetai na kateveneis stous dromous na ta spas k na plirwnoun oi alloi p forologountai!episis otan katevaineis se poreia dn einai mia apli diamarturia alla eisai ki esy oplismenos (me kadronia, me petres, me molotwf) k pas gia na kaneis katalipsi se upourgeia k loipa nomizontas oti oi alloi einai ilithioi k tha se afisoun na kaneis o,ti sou goustarei...k thes na ta kaneis ola auta en onomati tis dimokratias ksexnontas oti zeis se mia dimoratiki xwra ki ofeileis na sevesai ti dimokratika eklegmeni apopsi tis pleiopsifias pou dn thelei na kleiseis esy to dromo epeidi sou kapnise na kaneis apergia k na katalaveis to X upourgeio, pou dn sumfwnei me tis ilithies apopseis sou k to deixnei me tin psifo tis, pou thelei tin astunomia na se stamatisei giati varethike na akouei to ksulino logo sou apo to 1940 kai giati vlepei tin astunomia san organo gia na stamatisei osous anaideis prospathoun me to etsi thelw na dimiourgoun provlimata gnwrizontas oti kaneis dn tous upologizei alla grafontas tous olous sta paparia tous! kai auto einai to complex sas: oti kaneis den sas upologizei! dn gnwrizw egw astunomikous stis meres mas pou na exoun apwthimena me esena epeidi plirwnontai liga,auto einai i megaluteri vlakeia pou exw akousei! se xtupane giati esy petas petres prwtos k prospathoun na se dialusoun gia na mi ginoun peraiterw zimies. kati to opoio de tha sunevaine kan an esy dn isouna ekei na dimiourgeis provlima..an esy sevosouna tin apopsi tis pleiopsifias..alla esy eisai o ksupnios pou ksereis polu kala ti ginetai kai emeis oloi oi koimismenoi kai me poreies kai malakies kai me terastio apolutarxismo theleis na paremveis sti zwi twn allwn. egw thelw tin astunomia pou de tha sou epitrepsei esena na kaneis o,ti sou kapnisei kai eutuxws i pleiopsifia pleon arxizei na to vlepei etsi kai antilamvanetai oti tosa xronia mono xamenoi vgikame apo tetoies nootropies, auti i idia koinwnia exei arxisei na sas perithoriopoiei kai dn sou aresei! to kako se oli auti tin istoria einai oti mesa se mia apegnwsmeni prospatheia na mpei mia kapoia taksi epitelous, polloi dustuxws strefontai polu lanthasmena sti XA..epeidi auti i akrodeksia parataksi dn distazei na sas valei sti thesi sas kai gi auto ki exete lusaksei..alla kai gi auto polloi, pou thelw na pisteuw dn aspazontai tis athlies idees tis XA, tous stirizoun..polloi tous spifizoun mono gia na sas periorizoun kai gia kanena allo logo ki etsi pleon enw einai melani selida na uparxei ena tetoio eklegmeno komma stin ellada, epitelous omws to akro tis aristeras vrike to daskalo tou! se kathe drasi sou pleon uparxei mia antidrasi, apo ti lathos parataksi vevaia alla me ena kwmiko tropo to dikio tis pleiopsifias pou exei eklegei dimokratika epikratei!uparxei mia isorropia pou epitrepei stous pio mainstream na zisoun opws prepei afou dn mporeis pleon na kaneis oti sou kapnisei! gi auto ki egw na sou pw tin alitheia, an kai arxika me ekneurizan, pleon dn me polupeirazei pou vgikan, ARKEI na mi ginoun eksousia tou topou..kai oloi osoi tous psifisan auto panw katw skeftontai..na isuxasoun apo sena kai tis ilithies kollimenes idees sou theloun kai pleon..sxedon to kataferan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. gia na katalavw vre aderfe. esu twra agwnizesai gia thn patrhda? pws? grafwntas sentonia se ena proswpiko blog gia na epiballeis th dikia sou apopsh? etsi timas thn ellada? krazontas kapoion pou exei epixeirhmata apla epeidh douleuei sthn agglia? ti tha eprepe na kanei dld? Na meinei se mia xwra pou ton apokaloun ntempeli epeidh spoudase? Na plhrwnetai misthous peinas? Na blepei thn idia tou th zwh na katastrefetai? Na anexetai tetoies prosblhtikes sumperifores? Mhpws ola ta parapanw epeidh prin 150 xronia oi eikosarhdes polemousan me toufekia?

    Mesa sto keimeno egrapses
    kai auto einai to complex sas: oti kaneis den sas upologizei!

    Mhpws htheles na peis oti esena den upologizei kaneis kai sou bgainei se complex? An nai tote ksudaki kai tha perasei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. to oti kathomai kai sou apantaw grafontas "sentonia" opws les exei na kanei perissotero me to oti mou ekane tromera arnitiki entupwsi to pws mporei kapoios na exei aristeres idees kai na dexetai na vgazei to pswmi tou se kapitalistika krati efoson i ideologia tou einai na pigainei kontra sto kefalaio! me to na douleueis kai na sumvaleis stin oikonomia enos kapitalistikou kratous kai na to afineis na se ekmetaleuetai prokeimenou na pareis esy kapoia lefta dn mporeis meta na vgaineis kai na les auta pou les gia agwnes kai malakies giati ekei pou eisai dexesai tin idia katastasi pou paei na erthei kai stin ellada! einai sxima oksumwro, pws na to kanoume! egw kai stin agglia doulepsa kai twra ellada epeidi me eferan proswpikoi logoi kai an ki esy dn dilwnes auta pou dilwneis ws ideeologika pisteuw (giati oi vlakeies sas gia tin astunomia, kai tis poreies kai klp. ideeologika kai politika pisteuw pernane!) dn tha sou egrafa tpt apolutws, isa isa pou tha sou elega kai bravo pou ta kataferes kai eisai eksw! alla einai ntropi na eisai ekei pou eisai, na epwfelisai kai na sunexizeis na dilwneis auta pou dilwneis kai les gia poreies klp. kuriws epeidi auta pou les einai teleiws kontra me auta pou kaneis ekei pou eisai! kai thes na sou lene oi alloi kai bravo! e de ginetai! ama ta pisteueis auta pou masles as emenes na kaneis edw agwna kai poreies ki oxi na kanthesai na krazeis tous allous pou einai pisw ellada kai dn kanoun poreies epeidi koitane na orthopodisoun! dld pws to vlepeis esy, eisai stin agglia, pernas anekta kai zwntas etsi opws zeis erxesai kai mou les emena pou dn kserw poia trupa na prwtompalwsw (gia ton kathe ellina milaw, oxi proswpika) ti prepei na kanw kai pws na agwnistw? ela edw na mas deikseis ama eisai maggas! oxi exontas fugei kai eksw apo to xoro kai me tin oikonimiki sou katastasi se ena kapoio epipedo na poulas idees kai pneuma! kai opws kai na to kanoume, osoi einai pisw kai pio polu apo sena paizei na douleuoun, kai ligotera pernoun, kai pio ligo tous ektimaei o ergodotis kai pio duskoli zwi apo sena kanoun (me opoia prosonta exei o kathenas gt uparxoun pisw kai atoma me perissotera prosonta apo sena p dn eixan ti diki sou oikonomiki dunatotita na vgoun eksw)kai sunepws, nai einai pio agwnistes apo sena! genika pisteuw oti otan kapoios einai kalos kai aksios einai kalos pantou kai kaneis dn tn leei tempeli. isws stin ellada na min exei tin idia ekseliksi opws eksw alla an thelei kati kalutero gia ton eauto tou kai koitaei na fugei tote milame gia fileleutherismo kai pisti sti monada ki oxi gia kommounismo kai aristeres idees. episis otan eipa oti dn sas upologizei kanenas, ennousa ideeologika kai tis idees sas peri poreiwn kai agwnwn alla pou na katalaveis...diavase ta opws se voleuei loipon..anekathen auto kanate

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Apo to idio to blog exoume

    1) Όση δουλειά και να έχει λοιπόν κανείς δεν κάθεται παραπάνω ώρα. Μόλις κλείσει το 8ωρο όλοι έχουν φύγει. Όση δουλειά και να έχει στις 1 έχει lunch break.

    2) Στα δύο άτομα που έφυγαν από τη δουλειά η εταιρεία έκανε γεύμα με καλεσμένους όλους τους εργαζόμενους, στον δε Γιάννη μαζέψαμε όλοι λεφτά και η εταιρεία έβαλε τα υπόλοιπα για να του πάρουμε ένα επιστημονικό κομπιουτεράκι που θα του χρειαστεί στο master που θα κάνει.

    3) Επειδή είμαι ακόμα νέος στη δουλειά όλοι είναι πρόθυμοι να μου δείξουν και να μου εξηγήσουν

    4) Σήμερα με κάλεσε η αφεντικίνα και μου είπε ότι τη Δευτέρα θα πληρωθώ τις μέρες του Αυγούστου. Μου είπε ότι είναι πολιτική της εταιρείας σε τέτοιες περιπτώσεις, που πιάνει κάποιος δουλειά στο μέσο του μήνα, να πληρώνει στο τέλος του επόμενου μήνα όλα τα λεφτά αλλά σίγουρα θα χρειάζομαι τα λεφτά τώρα που είμαι φρέσκος στην Αγγλία οπότε έκανε τα κουμάντα της. Καμία σχέση με Ελλάδα, μα καμία όμως...

    (ta parapanw apo edw http://fromonecountrytoanother.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html)

    5) Αυτό που τηρείται απαράβατα είναι το lunch break. Στις 1 όλοι τρώνε και αν δεις από το παράθυρο κάτω στην παραγωγή έχουν εξαφανιστεί όλοι μέχρι τις 1:30. Τις υπόλοιπες ώρες ο κάθε ένας είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του αν και κάθε 2 με 3 ώρες γίνεται ένα μικρό διάλειμμα πεντάλεπτο για κανένα αστείο.

    6) Επίσης είναι πάρα πολύ ευαίσθητοι στο θέμα των διακρίσεων.

    (ta duo teleutaia apo edw http://fromonecountrytoanother.blogspot.gr/2012/08/blog-post_25.html)


    Na rwthsw. pws akrivws ton ekmetaleuetai to kratos?
    Epomenh erwthsh. poio meros na protimhso, to A pou o ergodwths tha skeftei prokatavolika gia mena h to B pou h koinwnia me katakrinei gia tis epiloges mou?

    na mhn anaferw ti tha ekane o ergodwths sto meros A. wpa nomizw gnwrizoume hdh...

    7) Από την τελευταία μου δουλειά στην Ελλάδα έπρεπε να τους απειλήσω ότι θα πάω στην επιθεώρηση εργασίας για να με πληρώσουν, και πάλι δεν μου τα έβαλαν όλα τα λεφτά που μου χρωστούσαν. (http://fromonecountrytoanother.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. na mhn anaferw ti tha ekane o ergodwths sto meros Β. wpa nomizw gnwrizoume hdh...

      7) Από την τελευταία μου δουλειά στην Ελλάδα έπρεπε να τους απειλήσω ότι θα πάω στην επιθεώρηση εργασίας για να με πληρώσουν, και πάλι δεν μου τα έβαλαν όλα τα λεφτά που μου χρωστούσαν. (http://fromonecountrytoanother.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html)

      Διαγραφή
  20. ma egw dn sou eipa oti i agglia dn sou dinei kaluteres ergasiakes prooptikes! pou to diavases auto sto parapanw sxolio? oute sou eipa oti tha prepei na protimiseis tin ellada gia na ertheis na ergasteis eidika etsi opws einai twra! ti kapnises prin grapseis to post? sou eipa aplws oti dn sunadoun oi ideeologikes sou apopseis me auta pou kaneis kai to epipedo zwis pou exeis epileksei alla auto einai kati pou tha to kalaveis afou kleiseis mia 10etia douleias ekei kai sunithiseis kai katalaveis sto telos oti den eisai epanastatis alla pioni tou sustimatos tou kapitalismou pou exthreuesai! kai eisai pioni kai se ekmetalleuontai ekei pou eisai giati auti akrivws einai i politiki tis agglias: na dexetai metanastes epipedou, pou tous exei perasei apo 1000 koskina prin patisoun sto nisi (oxi o,ti na nai opws stin ellada),kai na tous aksiopoiei gia na kalupsei tis anagges tis! otan omws vlepei oti o metanastis pera apo ti viomixania tis ekpaideusis (tin opoia stirizei adra!) thelei na meinei kai na ergastei kai ta epipeda anergias tis xwras anevainoun, tote anevazei kai didaktra, kanei kai tis vises pio hard to get kok! koinws, pleon arxizei siga siga na mi ti sumferei kai koita pws na kratisei tous immigrants eksw!esy ti les, se ekmetalleuetai i dn se ekmetalleuetai? gia na apantiseis, arkei na skefteis oti auti ti stigmi to mono pou eksagei i ellada einai epistimones pou kaluptoun tis anagges allwn kratwn...dld full ekmetalleusi tou anthrwpinou dunamikou tis!
    YG.o giannis dn kserw poios einai, kali epituxia sto master na exei alla elpizw na min exei tis idies apopseis zwntas parallila ekei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. egrapses: me to na douleueis kai na sumvaleis stin oikonomia enos kapitalistikou kratous kai na to afineis na se ekmetaleuetai prokeimenou na pareis esy kapoia lefta

    mallon prepei na anoixeis lexiko gia na diavaseis tis lexeis ekmetalleush kai aksiopoihsh

    epishsh auto: 6) Επίσης είναι πάρα πολύ ευαίσθητοι στο θέμα των διακρίσεων. einai stoixeio kapitalismou h aristerhs suneistwsas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Που ξεκινησε η κουβεντα και που καταληγει. Τελος παντων. Υπαρχει σαφεστατος διαχωρισμος μεταξυ του οικονομικου μεταναστη του 2013 και αυτου του 1960. Επειδη λοιπον απο οτι καταλαβαινω ολοι εδω ειστε γυρω στα 30σας χρονια ισως δεν εχετε βιωσει την διαφορα. Ο μεταναστης των δεκαετιων 50 60 αντε και 70 εφευγε (συνηθως απο την επαρχια) και (συνηθως οικογενειακα) πηγαινοντας στην ουσια στο αγνωστο , σκεφτομενος -και οχι αδικα- οτι η Αμερικη η Αυστραλια, η Νοτια Αφρικη, Γερμανια ακομη και τα ορυχεια στο Βελγιο ειναι η γη της επαγγελιας. Εφευγαν γιατι ακομη και να καλλιεργησεις το χωραφι σου ηθελες πιστοποιητικο κοινωνικων φρονηματων εφευγαν γιατι ηξεραν οτι τα παιδια απο την επαρχια κυριως δεν ειχαν την δυνατοτητα περα απο το δημοτικο στην πλειψηφια τους να προχωρησουν εστω και στο γυμνασιο της εποχης. Εφευγαν γιατι δεν ηθελαν να γινουν απο μικροιδιοκτητες γης ανειδικευτοι εργατες στον αρχομενο υδροκεφαλισμο της Αθηνας. Εφευγαν γιατι τα προιοντα τους τα αγοραζαν για ενα κομματι ψωμι . Εφευγαν οχι μονο οι ηττημενοι αριστεροι -που το κρατος ηθελε ουτως η αλλιως να ξεφορτωθει- αλλα και οι νικητες "εθνικοφρονες" που ειδαν οτι η ζωη τους δεν αλλαξε απο την εποχη του τσιφλικα. Εφευγαν γιατι -ιδιως οι τελευταια κατηγορια- αισθανονταν προδομενοι βλεποντας την μιζερια τους να μην αλλαζει και ο πλουτος της χωρας να παραδιδεται στις 5-6 προσκυνημενες οικογενειες (δεξιες και αριστερες αυτο να το παραδεχθω) ενω αυτοι δουλοπαρικοι ηταν και δουλοπαρικοι εμειναν. Εφευγαν γιατι η εναλλακτικη τους λυση ηταν να ξεπουλησουν την γη τους και να γινουν εσωτερικοι μεταναστες χωρις μελλον και προοπτικη. Εφευγαν γιατι οι αλλες χωρες εστω και σε καπιταλιστικο καθεστως υποτιθεται ιδιο με το Ελλαδισταν ειχαν καποια ψηγματα κοινωνικης πολιτικης, ποιοτικης εκπαιδευσης για τα παιδια τους και δικαιωματα ακομη και για τους μεταναστες. Εφευγαν ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ, ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ,ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ παρα μονο την ελπιδα για ενα καλυτερο μελλον. Και αν και μισω τις στατιστικες απο τα 2,5 εκατομμυρια που εφυγαν τις δεκαετιες του 50 και 60 επεστρεψε ενα ποσοστο της ταξεως του 5% και απο αυτο το ποσοστο το μεγαλυτερο ηταν συνταξιουχοι. Ολοι αυτοι λοιπον οι ανθρωποι εφυγαν γιατι δεν αγαπουσαν την πατριδα τους? η εφυγαν γιατι η πατριδα τους αγνοουσε, δεν τους προσεφερε εναλλακτικες λυσεις, κοινωνικη πολιτικη, εκπαιδευση , πολιτικη ασφαλεια. ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΓΥΡΙΣΑΝ. Οχι γιατι βρηκαν τον παραδεισο στα κεντρα του καπιταλισμου οχι γιατι εγιναν ολοι πλουσιοι οχι γιατι ξαφνικα ολοι εγιναν αρνητες της πατριδας τους ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΣΕ. Παλαιοι φιλοι που εφυγαν οταν τους ρωταγα "ποτε θα γυρισετε" -ακομη και την 10ετια του 90- που η αναπτυξη του Ελλαδισταν ηταν στο 10% η απαντηση τους ηταν ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Δεν εχουν βεβαια καμμια ομοιοτητα τα παιδια που φευγουν σημερα σαν "μεταναστες ειναι ολα μα ολα εφοδιασμενα με ανωτερες η ανωτατες γνωσεις απο τις σπουδες τους και φευγουν τα περισσοτερα για να ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ !!. Δεν φευγουν για να εξιδικευθουν φευγουν εξιδικευμενοι. Και θα γυρισουν-οι περισσοτεροι- οχι βεβαια για να παρουν τις δουλειες οσον εμειναν εδω αλλα για να επενδυσουν στην χωρα τους και να συνεχισουν την ζωη τους. Υπαρχουν λοιπον 2 ουσιαστικες διαφορες το τι σημαινει μεταναστης του χθες και μεταναστης του σημερα.
    Το μονο που δεν εχει αλλαξει βεβαια ειναι τα νεοφιλελευθερα καθηκια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τωρα τελευταια της ΔΗΜΑΡ που εχουν φορεσει τον μανδυα του προβατου και μεσα απο το μαντρι φωναζουν για τον κακο λυκο που ειναι προ των πυλων. Μαντρωμενοι και κλειδωμενοι στο μαντρι με τα κλειδια να τα κρατανε οι απογονοι των 5-6 οικογενειων που κυβερνανε αυτον τον τροπο. Και μην μπερδευετε τα πραγματα -επειδη ετοιμοι ειστε- Αριστερη ιδεολογια δεν εχει κλισε του τυπου ειμαι ΚΚΕ ειμαι ΣΥΡΙΖΑ. Ουτε θα ξαναχτισουμε την Σοβιετικη Ενωση. Κουνια που σας κουναγε αν το νομιζετε κατι τετοιο.

    Υ.Γ δεν ειμαι ο ιδιοκτητης του blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. oson afora sto 1) dexesai tin ekmetalleusi autis tis xwras, pou se pairnei etoimo epistimona i otidipote eisai en pasei periptwsei, gia na kalupsei tis opoies trupes tis prokeimenou na kerdiseis kapoia lefta kai na exeis kapoia pronomia, ti leksiko xreiazesai esy gia na to katalaveis auto? otan kapoios se pairnei etoimo, xwris na se valei na kaneis training (ptuxio, master klp) kai se vazei na kalupseis tis trupes stin paragwgikotita tou dn se ekmetalleuetai nomizeis? ki esy koinws sumvivazesai, koinws kaneis tin papia kai polles ekptwseis sta taxa dithen ideeologika sou kai aristera pisteuw kai dexesai na eisai se mia xwra pou dn sou poluaresei (o kairos, oi anhtrwpoi, ot tropos zwis, i ideeologia klp)...2) oson afora sto thema twn diakrisewn, mipws tha mas vgaleis twra tin agglia kai aristerokratoumeni?!?! tha trelathoume teleiws etsi? einai mia polupolitismiki xwra kai prokeimenou na leitourgisei auto to montelo exoun thespisei polu austires arxes se auta ta zitimata wste na mporoun na sunuparksoun oloi armonika kai na mi diatarasetai i euimeria kai i paragwgi (pou gia xari tis paragwgis dexthikan olous autous tous metanastes!)to kefalaio kai i paragwgi einai panta prwtarxikos stoxos tis koinwnias stin opoia exeis paei na meineis, to xeis parei prefa? o sevasmos stis diakriseis katoxurwmenos de alla teleutaia, otan efuga prin 2 xronia akougontan idi kapoies fwnoules enantion tis eisodou metanastwn giati i krisi ksekinage na akoumpa kai tin aggletera kai i tote kuvernisi prospathouse na isuxasei tous english opws legontai pou anusixousan gia ta epipeda apasxolisis...episis akrodeksia kommata eixan thema me tous british pou dn ithelan na tous anagnwrizetai i ethnikotita klp klp..telos akoma kai stin agglia ama thelei o allos na proslavei agglo dn pa na uparxei kai sevasmos stis diakriseis? sou kotsarei sto job description ena UK driving licence kai akomi ki apo EU na eisai se stelnei sto ntako...trava esy se 20 meres pou ligei i prothesmia gia tin aitisi na vgaleis diploma...ki epeidi grafeis me ena kapoio ufos gia to ti paizei ekei kai ti ginetai, elpizw na exeis perissotero apo 2 xronia pou vriskesai agglia diaforetika dn dikaiologeitai kati tetoio..telos, na upothesw oti efoson grafeis me greeklish pleon auta dn se enoxloun kai toso?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. to thema dhladh den einai ti grafw alla pws to grafw?? suggnwmh alla xekavala apo to oneiro, vges apo ta sunnefakia ki ela pali sth pragmatikothta.

    pio panw egrapses: (diavase ta opws se voleuei loipon..anekathen auto kanate) alla fainetai dustuxws oti auto kaneis esu twra.

    uparxoun apantiseis se ola pou aneferes alla den vriskw nohma otan tha antiparatetheis anekathen kai na katalhkseis parermhneuontas to: (h agglia exei alla provlimata), se: (afou kai h agglia exei provlimata, tote as meinoume ellada)
    san na leme: (o astunomikos einai organo, to bouzouki einai organo, ara o astunomikos einai bouzouki).

    Kalh sunexeia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. file eisai o,ti na nai. esy mas ekrazes arxika kai eleges oti dn prepei an grafoume greeklish kai tlk ta xrisimopoieis..ara eisai kai polu statheros se o,ti les..en sunexeia oute pou katalavaineis ti sou leei o allos..poios sou eipe oti efoson exei i agglia provlimata tha prepei na pas ellada? pou sto diaolo to diavases auto sta pio panw? mallon dn diavazeis kan ti grafei o allos..esy prospatheis na dikaiologitheis gia to pws eftases agglia enw exeis alles ideeologikes pepoithiseis epeidi kapoios sou ti leei gia tis paparies pou grafeis..poia sunnefakia kai prasina aloga? apo kei kai pera i xamilo IQ exeis i dn mporeis na katalaveis giati eisai terma me parwpides..kai stis 2 periptwseis kali zwi kai kala muala euxomai..filikotata, Leuteris

    ΑπάντησηΔιαγραφή