Σελίδες

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

National Insurance Number

Σήμερα λοιπόν ήταν η μέρα που έπρεπε να πάω να βγάλω national insurance number. Κάτι σαν το δικό μας ΑΜΚΑ. Χωρίς αυτό δεν μπορείς να δουλέψεις, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα και στην ουσία χωρίς τον National Insurance Number είσαι ένας τουρίστας. Όπως έχω πει σε πολλούς (επειδή μου το είπαν και εμένα όχι ότι το ήξερα) πρέπει να πάρεις τηλέφωνο να κλείσεις ραντεβού ΑΜΕΣΩΣ γιατί μπορεί να πάρει μέχρι και ένα μήνα η διαδικασία αυτή. Θα σας δώσουν ένα reference number τον οποίο ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΑΝΕΤΕ για κανένα λόγο. Δεν μου τον ζήτησαν αλλά αν έπρεπε να κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή στην ημερομηνία για οποιοδήποτε λόγο με αυτόν τον αριθμό θα σε ψάχνανε.

Πρωί λοιπόν τρένο από το Colchester για το Chelmsford (11.50 λίρες με επιστροφή) και από εκεί λεωφορείο (1pound 80p) για το job centre.


Το ραντεβού μου ήταν στις 13:40. Ο χώρος ήταν πολύ ευχάριστος και Καθαρός και οι υπάλληλοι Ευγενέστατοι. Δεν είναι τυπογραφικό λάθος, το Ε και το Κ είναι κεφαλαία. Όσο περίμενα πραγματικά ένιωσα σαν μετανάστης για πρώτη φορά από τότε που ήρθα εδώ. Όσο ευχάριστος και αν ήταν ο χώρος, όσο Ευγενικοί και αν ήταν οι υπάλληλοι. Περίμενα λίγο μαζί με μια κοπέλα από τη Ρουμανία και τον αδερφό της καθώς και δύο παιδιά από το Ιράν. Η συνέντευξη δεν ήταν τίποτα το φοβερό. Αυτό που ήθελαν να δουν είναι ότι έχεις τα νόμιμα χαρτιά ταυτοπροσωπίας από τη χώρα σου, αν είσαι παντρεμένος, αν ήσουν παντρεμένος, αν έχεις αλλάξει ποτέ όνομα, που μένεις, την τελευταία διεύθυνση σου από τη χώρα σου, το που γεννήθηκες, αν έχεις ξαναέρθει στην Αγγλία, το πότε ήρθες και αν έχεις ζήσει ποτέ σε άλλη χώρα εκτός της πατρίδας σου. Επίσης θα ρωτήσουν το αν δουλεύετε όπου η απάντηση είναι όχι (είστε έξυπνα παιδιά figure out why), αλλά με έχουν δεχτεί κάπου και περιμένω να πάρω National Insurance Number. Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει το ποιός/α είστε. Εγώ με το διαβατήριο καθάρισα, αλλά δέχονται και ταυτότητες, διπλώματα οδήγησης και πιστοποιητικά γέννησης. Προτιμήστε όμως κάποιο έγγραφο που να τα έχει και στα λατινικά (το δίπλωμα ας πούμε δεν τα έχει) γιατί με το Emmanouil Theofilos πάλεψε η κοπέλα να το γράψει και να το προφέρει που το έβλεπε στα λατινικά, που να το έβλεπε και στα Ελληνικά.

Τώρα είμαι σε φάση αναμονής καθώς ο αριθμός αυτός, το National Insurance Number ντε, κάνει 2-3 εβδομάδες να σου έρθει ταχυδρομικώς. αν βέβαια δεν έρθει μέσα σε 6 εβδομάδες πρέπει να τους πάρεις τηλέφωνο.

Από Δευτέρα νεότερα για το θέμα εργασιακής νοοτροπίας. 

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικές πληροφορίες που μας δίνεις. Μπράβο!!
    Οι πληροφορίες για την εργασιακή σου εμπειρία εκεί θα βοηθήσει πολλούς...
    **ikaros13**

    ΑπάντησηΔιαγραφή